Szövetség

MVLSZ: bezár a főhadiszállás

2013. június 4. 21:58

A Margitsziget lezárása miatt az MVLSZ-iroda is bezár, de a táblát mindenki képzelje oda az ajtóra: „A szövetség az árvíz alatt is zavartalanul üzemel!”

Bár a Hajós főépületének második emeletét aligha lepi el a Duna, sőt, az uszoda sem lesz veszélyben, a Margitsziget lezárása nem teszi lehetővé, hogy a szövetség főhadiszállása megfelelően üzemeljen, minthogy a szigeten a gyalogos-közlekedés is tilos.
Ettől függetlenül az adminisztráció nem áll le. „Egy néhányfős irodát üzemeltetünk egy másik helyszínen, de ami a legfontosabb, mindenki folytatja a munkát otthon is – közölte kérdésünkre Kemény Dénes elnök. – A laptopjára mindenki lementette a nélkülözhetetlen dolgokat, a mobilok élnek, azaz nem lehet fennakadás az előttünk álló napokban. Ha mégis szükség lenne valamilyen fontos dokumentumra vagy adatra, kaptunk olyan karszalagokat, amelyekkel átengedik a kollégákat az ellenőrző pontokon, azaz nem vagyunk teljesen elzárva az irodától.”
Arra a kérdésre, hogy meddig tart ez az állapot, Kemény Dénes azt felelte: előreláthatólag a jövő hét második felén térhetnek majd vissza a szigetre, de természetesen minden az ár levonulásától, illetve az azt követő munkálatok befejezésétől függ.
Egyébként az árvíz még éppen jókor érkezett, június 24-től ugyanis a Masters Európa-bajnokság kezdődik a Hajósban – meglehetősen drámai lett volna, ha sebtiben új helyet kellett volna találni az öregfiúk kontinensviadalának.
Szövetségi hírek