BENU-kupa: „Jó impulzusokkal inthetünk búcsút a Margitszigetnek!"

2019. július 03. 00:35

A kvangdzsui világbajnokságra készülő férfiválogatottunk 8-7-re megverte Görögországot a hazai rendezésű, rangos nemzetközi torna zárónapján. Märcz Tamás legénysége ezzel megnyerte a BENU-kupát, és győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Miként arról korábban beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Görögország ellen 8-7-re nyert a BENU-kupa zárónapján, így tornagyőzelemmel hangolt a dél-koreai világbajnokságra. A szintén vb-re készülő U20-as válogatottunk szintén az élen zárta a háromnapos, rangos nemzetközi viadalt.

„Annak is örültünk volna, ha sok góllal nyerünk, de úgy gondolom, hogy az túlzott elbizakodottságra adott volna okot. Ámbár a meccs koreográfiája úgy alakult, hogy a közepén el tudtunk lépni 5-2-re, nem volt könnyű mérkőzés - nüanszokon múlt, hogy ezt a lépcsőfokot ők lépik meg, vagy mi. Győztünk, de ugyanakkor láttuk, hogy milyen hiányosságokon kell még dolgozni, gondolok itt akár a gyorsaságra, a figyelemre, vagy éppen a taktikára" - értékelt az utolsó, görögök elleni ütközetet követően Märcz Tamás.

„Nagyszerű felkészülési tornán vagyunk túl, nagyon hasznos napok vannak a hátunk mögött és jó csapatokkal találkoztunk. Az utolsó mérkőzés volt a legnehezebb, az jelentette számunkra a legnagyobb kihívást, de jó benyomást keltett a francia és a holland csapat is. Kiválóan tudtunk ellenük is gyakorolni, a görög együttes ellen pedig volt alkalmunk lemérni, hogy hol tartunk. Nem akarjuk becsapni magunkat, hogy azzal, hogy győztünk, megérkeztünk. Van mit javulnunk még" - vélekedett a szövetségi kapitány.

„Szuper BENU-kupán vagyunk túl! Nagyon tetszett a játékunk, és az, ahogy küzdött mindenki. Minden meccset meg akartunk nyerni, minél nagyobb gólkülönbséggel. Jól működött a védekezésünk, és a blokkok is a helyükön voltak. A három közül ez volt a legfontosabb összecsapás, örülök neki, hogy hazai környezetben, ilyen fantasztikus közönség előtt nyertünk. Jó impulzusokkal inthetünk búcsút a Margitszigetnek, és utazhatunk Japánba, onnan pedig Dél-Koreába, a világbajnokságra. Ólmosan és fáradtan mozogtunk az elmúlt három napban, hiszen edzésből jöttünk, bennünk volt a munka, akárcsak a görögökben. Messzemenő következtetéseket tehát nem lehet levonni ebből a meccsből, de arra nagyon jó volt, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Úgy gondolom, hogy ennél több van még bennünk! Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást - fogalmazott Nagy Viktor.
 
A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: a harmadik napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk Szerbiát ezúttal 10-7-re győzte le, míg Montenegrótól 9-8-ra kapott ki. A mérkőzés jegyzőkönyvei: itt és itt találhatóak. A decemberi vb-re készülő csapata az első helyen zárt a tornát!

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna
 

Magyarország-Görögország 8-7 (1-2, 2-0, 3-3, 2-2)
 
Magyarország: Nagy V. - Manhercz 1, Vámos 1, Jansik D., Sedlmayer 1, Varga D. 3, Hárai 2. Csere: Angyal, Zalánki, Mezei, Pohl, Bátori. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Görögország: Galanidis - Genidounias, Skoumpakis 1, Fountoulis 3, Mourikis, Gounas, Vlachopoulos 3. Csere: Papanastasiou, Kapotsis, Dervisis, Argropoulos, Kolomvos. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Hollandia-Franciaország 11-12 - jegyzőkönyv: itt

A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)BENU Férfi Magyar Kupa

SZVE - Kaposvári VK

2020. aug. 01. 18:15

BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

BENU MK, 2. nap, 2020.07.27., Hajós-uszoda (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
BENU MK, 2. nap, 2020.07.26., Tatabánya (Fotók: Monoki Nikolett/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok