cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU-kupa: tornagyőzelemmel hangoltunk a vb-re

2019. július 2. 20:36

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Görögország ellen 8-7-re győzött. A szintén vb-re készülő U20-as válogatottunk is tornagyőztes lett!

Az eredmény alakulása
1. negyed: Hárai (emberelőnyből, 1-0). Vlachopoulos (emberelőnyből, 1-1). Fountoulis (emberelőnyből, 1-2).
 
2. negyed: Varga D. (akcióból, 2-2). Vámos (akcióból, 3-2).
 
3. negyed: Sedlmayer (akcióból, 4-2). Varga D. (akcióból, 5-2).  Vlachopoulos (ötméteresből, 5-3). Skoumpakis (emberelőnyből, 5-4). Varga D. (akcióból, 6-4). Vlachopuolos (akcióból, 6-5).  
 
4. negyed: Manhercz (emberelőnyből, 7-5). Hárai (akcióból, 8-5). Fountoulis (emberelőnyből, 8-6). Fountoulis (ötméteresből, 8-7). 
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_GRE_20190702_MaD_001.jpg   
Ezúttal is legendákat ünnepelt a Hajós-uszoda. A görögök elleni mérkőzés előtt a 65. születésnapját ünneplő Horkai Györgyöt és Sudár Attilát köszöntötték - Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség nevében adott át emlékdíjat neki, szólt a vastaps a lelátóról.
 
Märcz Tamás 17-es vb-keretéből ezúttal Német Toni, Jansik Szilárd, Kovács Gergő és Pásztor Mátyás foglalt helyet a lelátót megtöltő közönség soraiban.
 
A jó hangulatú, közel teltházas meccs a várakozásoknak megfelelő színvonalú, nagy csatát hozott, amelyben markánsan egyik fél sem tudott a másik fölé nőni. Ami a mi oldalunkat jelenti: Nagy Viktor roppant magabiztos volt az előtte jól záró védelem mögött, Hárai Balázs előnyből szerzett gólt, a többször is blokkoló Varga Dénes és Vámos Márton előnyből köszönt be, így vezettünk az első félidő után 3-2-re.
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_GRE_20190702_MaD_003.jpg  
A folytatásban Sedlmayer Tamás és Varga Dénes góljával 5-2-re elléptünk, de a masszív görög válogatott képes volt felzárkózni, mígnem Varga harmadik villanása 6-4-re alakította a részeredményt. Nem volt látványos a csata, sokkal inkább az iszonyatos bruszt dominált – más kérdés, ott volt a vízben Varga Dénes, aki ezúttal is megállíthatatlan volt, igazi színt vitt a küzdelembe. Az általa kiharcolt ötméterest a záró etapban Manhercz Krisztián nem tudta gólra váltani, előtte viszont előnyből eredményes volt – így 7-5-re vezettünk.
 
A védekezés továbbra is elsőrangúan működött, ez adta elsősorban a különbséget. S miután Hárai centerből lőtt szépségdíjas gólt, 5 perccel a vége előtt három volt a felek között. Igaz, hogy Angyal Dániel, Jansik Dávid és Pohl Zoltán is kipontozódott, de nem volt veszélyben a győzelem, Nagy emberhátrányban is bravúrral védett. Mezei Tamás harmadik személyi hibáját az FTC-be igazoló Fountoulis büntette, majd még egy ötöst is belőtt, így szűken, 8-7-re nyertünk. De a győzelem nem forgott veszélyben, ami bíztató a vb-felkészülés ezen szakaszában.   

MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_GRE_20190702_MaD_008.jpg A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: a harmadik napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk Szerbiát ezúttal 10-7-re győzte le, míg Montenegrótól 9-8-ra kapott ki. A mérkőzés jegyzőkönyvei: itt és itt találhatóak. A decemberi vb-re készülő csapata az első helyen zárt a tornát!

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna


Magyarország-Görögország 8-7 (1-2, 2-0, 3-3, 2-2)
 
Magyarország: Nagy V. - Manhercz 1, Vámos 1, Jansik D., Sedlmayer 1, Varga D. 3, Hárai 2. Csere: Angyal, Zalánki, Mezei, Pohl, Bátori. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Görögország: Galanidis - Genidounias, Skoumpakis 1, Fountoulis 3, Mourikis, Gounas, Vlachopoulos 3. Csere: Papanastasiou, Kapotsis, Dervisis, Argropoulos, Kolomvos. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Hollandia-Franciaország 11-12 - jegyzőkönyv: itt

A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
BENU
märcz tamás