cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU-kupa: „Jó erőkből álló holland csapatot győztünk le"

2019. július 2. 10:55

Férfiválogatottunk Franciaország után Hollandiát is legyőzte a BENU-kupa második játéknapján, így Märcz Tamás legénysége ma este 19.30-kor a tornagyőzelemért száll harcba Görögország ellen.

Mint arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Hollandia ellen 13-8-ra győzött. Kedden 19:30-tól Görögország ellen játszik a Hajós-uszodában a tornagyőzelemért. Jegyek az eventim.hu oldalon, vagy a meccs előtt a helyszínen válthatóak.

„Jó erőkből álló holland együttest győztünk le, akik képesek megnehezíteni a jó csapatok dolgát, ha bárki egy pillanatig is nem figyel ellenük. Láthattuk ezt vasárnap a görög meccsen is, ahol négy negyedig tartott a mérkőzés, a végén tudott csak ellépni Görögország. Nem volt tehát egyszerű falat, de ehhez hozzátartozik az is, hogy a délelőttjét alaposan megnehezítettem a fiúknak, másfél-két órán keresztül dolgoztak a tornateremben, hiszen nem csak a kupáról szól a felkészülés, fókuszálunk a világbajnokságra is - 15-20 nap múlva kell majd igazán csúcsformába lendülnünk. Két győzelmen vagyunk túl, így egy BENU-kupa döntővé varázsoljuk a kedd estét. A görög csapat még nehezebb falat, komoly fokmérő lesz a találkozó" - vélekedett Märcz Tamás, szövetségi kapitány.
 
„Szerencsére jól kijött a lépés, jól éreztem magam a vízben. Edzésből jövünk, reggel volt egy konditermi tréningünk, este pedig a csapatunk masszőre vett kezelésbe, ami fájdalmas volt, de megérte - nagyon profi stáb dolgozik velünk. Örülök, hogy egyre jobban kezd összeállni a játék, és többé-kevésbé meg tudtuk valósítani azt, amit a kapitány elképzelt. Ólmos és darabos a mozgásunk, de ez része a felkészülésnek. Természetesen van még min javítani és finomítani, ezért is remek lehetőség számunkra ez a kupa, hogy játékba lendüljünk" - mondta az öt találatig meg sem álló balkezes, Zalánki Gergő.
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_NED_20190701_MaD_007.jpg  
A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: a második napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk a vasárnapi, szerbek elleni diadal után Montenegrót 17-10-re győzte le! Bóbis Botond négy, Dala Döme, Fekete Gergő és Schmölcz Norman is három gólt jegyzett.

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna
 
Magyarország-Hollandia 13-8 (3-2, 3-2, 5-2, 2-2)
 
Magyarország: Vogel - Manhercz 2, Zalánki 5, Sedlmayer 1, Jansik Sz. 1, Pásztor, Hárai 1. Csere: Angyal, Mezei, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Bátori 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Hollandia: Wagenaar - van den Burg, Lindhout 1, Gottemaker, Muller 1, Koopman, Lucas 1, Csere: Gbadamassi 1, van der Horst, Venhuis 2, Nispeling, Janssen 2. Szövetségi kapitány: Harry van der Meer
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Görögország-Hollandia 15-6 - jegyzőkönyv: itt
 
A további program- jegyek itt!
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott