cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU-kupa: 13 gól Hollandiának - jöhet a keddi finálé!

2019. július 1. 20:37

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Hollandia ellen 13-8-ra győzött. Kedden 19:30-tól Görögország ellen játszik a Hajós-uszodában a tornagyőzelemért. Jegyek az eventim.hu oldalon, vagy a meccs előtt a helyszínen válthatóak.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Manhercz (ötméteresből, 1-0). Sedlmayer (emberelőnyből, 2-0). Lucas (akcióból, 2-1). Venhuis (emberelőnyből, 2-2). Zalánki (emberelőnyből, 3-2).
 
2. negyed: Bátori (akcióból, 4-2). Janssen (ötméteresből, 4-3). Muller (akcióból, 4-4). Zalánki (akcióból, 5-4). Zalánki (emberelőnyből, 6-4).
 
3. negyed: Zalánki (emberelőnyből, 7-4). Janssen (emberelőnyből, 7-5).  Hárai (akcióból, 8-5). Gbadamassi (emberelőnyből, 8-6). Jansik D. (akcióból, 9-6). Jansik Sz. (akcióból, 10-6). Kovács G. (akcióból, 11-6).
 
4. negyed: Venhuis (emberelőnyből, 11-7). Zalánki (akcióból, 12-7). Lindhout (akcióból, 12-8). Manhercz (akcióból, 13-8).
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_NED_20190701_MaD_005.jpg  
Legendát ünnepelt a Hajós-uszoda. A hollandok elleni mérkőzés előtt a júniusban 65. születésnapját ünneplő dr. Kemény Dénest köszöntötték - Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség nevében adott át emlékdíjat neki, szólt a vastaps a lelátóról.
 
Onnan, ahol Märcz Tamás 17-es vb-keretéből ezúttal Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes és Vámos Márton foglalt helyet. Utóbbi pihentetésével klasszikus balkezes szélső egyedül Zalánki Gergő volt a csapatban - nos, a Szolnokról az FTC-be igazoló játékos fel is vállalta a felelősséget, a nagyszünetbeli 6-4-es vezetésből három góllal vette ki a részét. Az ellenfél amúgy kulturált, egészen szép vízilabdát mutatott be, és bizony, Vogel Soma védései mellett sokszor csupán apróságokon múlt, hogy egálban legyen a mieinkkel. Ilyen volt például az a szituáció is, amikor a rivális szövetségi kapitánya egy gólba tartó lövés közben kért időt...
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_NED_20190701_MaD_003.jpg  
Nagyszünet után indult be a támadógépezet, amit jól mutat, hogy az egy belőtt fór (Zalánki) mellett négy akciógóllal terheltük meg a hollandok kapuját - érezhetően domborodott ki a felek közötti különbség. Betalált a meccsen a csapatkapitányként szereplő Hárai Balázs, valamint a Jansik testvérpár, Dávid és Szilárd, illetve Kovács Gergő is.
 
A záró etapban sokat gyakorolhattuk az emberhátrányos helyzeteket, s egészen jól csináltuk, kettős hátrányt is sikerült kivédekezni. A meccs vége magabiztos 13-8 lett. Következhet kedden este 19:30-tól a torna első helyért eldöntő csata Görögország ellen!
MVLSZ_BENU_Kupa_HUN_NED_20190701_MaD_001.jpg  
A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: a második napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk a vasárnapi, szerbek elleni diadal után Montenegrót 17-10-re győzte le! Bóbis Botond négy, Dala Döme, Fekete Gergő és Schmölcz Norman is három gólt jegyzett. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt található.

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna

Magyarország-Hollandia 13-8 (3-2, 3-2, 5-2, 2-2)
 
Magyarország: Vogel - Manhercz 2, Zalánki 5, Sedlmayer 1, Jansik Sz. 1, Pásztor, Hárai 1. Csere: Angyal, Mezei, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Bátori 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Hollandia: Wagenaar - van den Burg, Lindhout 1, Gottemaker, Muller 1, Koopman, Lucas 1, Csere: Gbadamassi 1, van der Horst, Venhuis 2, Nispeling, Janssen 2. Szövetségi kapitány: Harry van der Meer
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Görögország-Hollandia 15-6 - jegyzőkönyv: itt
 
A további program- jegyek itt!
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
BENU
märcz tamás