cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU-kupa: „Nagyon jó lépcsőfoka a világbajnokságra való felkészülésünknek"

2019. július 1. 10:10

Férfiválogatottunk a hazai rendezésű, rangos nemzetközi torna első játéknapján fölényes, 14-6-os győzelmet aratott Franciaország felett. A szövetségi kapitány tanítványai ma este Hollandiával találkoznak.

Mint arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Franciaország ellen 14-6-ra győzött. Ma este 19:30-tól Hollandiával játszik a Hajós-uszodában. Jegyek az eventim.hu oldalon, vagy a meccs előtt a helyszínen válthatóak.

„A 2018/2019-es Világliga szezonban egyszer-kétszer már megmutatta ez a francia csapat, hogy igen kellemetlen ellenfél tud lenni, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a többek közt a topcsapatok közé tartozó Montenegrót sikerült megszorítania korábban. Bár az elmúlt napokban együtt készültünk a hollandokkal, de tétmeccset nem játszottunk, ezért nehéz mérkőzésre számítottam. Más kilépni a színfalak mögül és ott bizonyítani. Szerettünk volna négy negyeden keresztül erős iramot diktálni, amit úgy érzem, sikerült is megvalósítanunk. Az elején kapkodtunk, bele-belecsúsztak hibák a játékunkba, de aztán egyre jobb lett a védekezésünk, és tudtuk tartani, sőt növelni az iramot, ami elbizonytalanította a franciákat. Voltak biztató jelek, ám mind taktikailag, mind fizikálisan van még hova előrelépni, a gyorsaságon és a robbanékonyságon szeretnénk dolgozni az előttünk álló időszakban" - összegzett Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

„A felkészülés miatt komoly fizikális terhelésnek vagyunk kitéve, ezért kellett két negyed ahhoz, hogy elkapjuk a fonalat és felvegyük a ritmust. A végére a franciák is elfáradtak, így sikerült szétnyitni a meccset. Messzemenő következtetéseket nehéz levonni, de ez is egy nagyon jó lépcsőfoka a júliusi, dél-koreai világbajnokságra való felkészülésünknek. A hollandok ellen hasonló összecsapásra számítok, az elején még biztosan próbálnak meccsben maradni, de szeretnénk bedarálni őket is, majd a harmadik napon egy kiélezett párharcra a görögök ellen" - vélekedett Angyal Dániel.
 
A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: az első napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk fantasztikus játékkal 10-9-re legyőzte Szerbiát! Bóbis Botond, Baksa Benedek és Fekete Gergő is három gólt jegyzett, Ágh György lőtt még gólt, Bányai Márk 55%-kal védett. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt található.

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna 
Magyarország-Franciaország 14-6 (4-2, 1-1, 5-2, 4-1)
 
Magyarország: Nagy V. - Angyal 2, Vámos 2, Mezei 1, Sedlmayer 1, Varga D. 2, Bátori 1. Csere: Manhercz 2, Zalánki 1, Jansik Sz. 1, Pohl 1, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Franciaország: Garsau - Saudadier, Dino, Crousillat 1, Izdinskhi, Marzouki 2, Vanpepestraete 1. Csere: Bachelier, Missy, Caumette 1, Sterling, Vernoux 1, Hovhannisyan (kapus). Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Görögország-Hollandia 11-7 - jegyzőkönyv: itt
 
A további program- jegyek itt!
2019. július 1., hétfő

Görögország- Franciaország, 16:30
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:30 
Magyarország-Görögország, 19:30

A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott