cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Erre lehet építeni!"

2019. június 29. 10:45

A Bíró Attila irányította női válogatott 8-7-re megverte az Európa-bajnokot, így győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a júliusi, dél-koreai világbajnokság előtt.

Mint arról beszámoltunk, a Bíró Attila vezette női válogatott a rangos nemzetközi torna zárónapján 8-7-re legyőzte az Európa-bajnok Hollandiát, így a tornán Olaszország mögött a második helyen zárt.

„Annak ellenére, hogy néha akadozott a játék, elégedett vagyok a látottakkal. Sokat tettünk azért, hogy a hollandoknak is akadozzon a gépezet. Hatalmas vízibirkózás volt, jó alkalom volt arra, hogy gyakorolni tudjuk az emberhátrányokat. A nagyon jó kapusteljesítménynek és egy összeszedett védekezésnek köszönhetően sikerült átlagban hat-hét kapott góllal lehoznunk a meccseket. Erre már lehet építeni! Tudtam, hogy Alda jól fog védeni, de az még engem is meglepett, hogy ennyire jól! Azért neveztem erre a tornára, mert ahogyan eddig, az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott. Látom benne a potenciált, melyet ma bizonyított is, felülmúlva az elvárásaimat" - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány, majd folytatta.

„Gratulálok az U15-ös válogatottnak, amely fantasztikusan szerepelt az elmúlt három napban és nagyszerű játékkal nyerte meg a maga tornáját. Remek kezdeményezés volt, hogy a mi meccseink előtt játszottak a fiatalok, biztosan nagy élmény volt számukra, le a kalappal előttük"  

4Y3A0253_.jpg„Úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk, hiszen sikerült olyan mérkőzéseket játszanunk, melyen egy gólok döntöttek. Ez a Világligához képest mindenféleképpen előrelépés számunkra, és talán egy kis magabiztosságot is sikerült szereznünk. Jó érzés lesz úgy utazni a világbajnokságra, hogy az utolsó mérkőzésünket megnyertük" - fogalmazott a csapatkapitány, Keszthelyi Rita.

„Alaposan elfáradtam, de nagyon jól éreztem magamat a vízben! Igyekeztem végig magabiztos maradni, ezért meccs előtt alaposan kielemeztem a lövőket, és felkészültem mindenre. Meg szerettem volna könnyíteni a védekezést, hogy a lányoknak csak a támadásra kelljen koncentrálniuk, örülök, hogy bíztak bennem! A mérkőzés reggelén tudtam meg, hogy én fogok kezdeni. Egész nap nagyon izgultam, de amikor beugrottam a vízbe, ez rögtön el is múlt" - nyilatkozott boldogan a bravúrt bravúrra halmozó Magyari Alda.

4Y3A1044_.jpg Diapolo-kupa, nemzetközi női torna 
Magyarország-Hollandia 8-7 (2-1, 2-2, 2-2, 2-2)

Gólszerzők: Vályi 2, Parkes 2, Keszthelyi, Csabai, Leimeter, Horváth B. ill. Megens 2, Joustra, van der Sloot, Rogge, Keuning, Koolhaas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Magyarország Universiade-Olaszország 8-14 (3-3, 2-2, 1-4, 2-5)
Gólszerzők: Garda 4, Gémes 2, Hertzka, Máté, ill. Bianconi 3, Garibotti 2, Avegno 2, Queirolo, Aiello, Picozzi, Emmolo, Chiappini, Galardi, Marletta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Női válogatott