cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Diapolo-kupa: „Dolgozni kell tovább!"

2019. június 27. 23:05

Szerdától péntekig rangos nemzetközi tornának ad otthont a Margitsziget, a júliusi, kvangdzsui világbajnokságra való felkészülés jegyében. Női válogatottunk a Diapolo-kupa második játéknapján nagy csatában, egy góllal maradt aluk az olimpiai ezüstérmessel szemben.

Miként arról beszámoltunk, a Bíró Attila vezette női válogatott a rangos nemzetközi torna második napján Olaszországgal játszott, és nagy csatában 8-7-re kapott ki. Eközben az Universiade-csapatunk 9-9-et játszott Hollandiával. Keszthelyi Ritáék pénteken este Hollandiával csapnak össze. 

Bíró Attila ekképpen értékelt: „A védekezésünk kezd összeállni, erre mindenképpen lehet építeni. A támadójátékunkon nyilván van javítanivaló, ez ma is látszott. Tudtuk, hogy mit játszanak védekezésben, és ezért mit kéne nekünk játszani. Az eredmény azt mutatja, hogy ez még nem megy tökéletesen, ugyanakkor szerintem a helyzeteink megvoltak, a végjátékban kell felnőni a feladathoz, legyen akár emberfór kihasználása, egy ziccer vagy egy átlövés értékesítése. Most kicsit feszültebbnek éreztem magunkat, bár én nem nagyon izgultam, mert végig benne volt a meccsben, hogy egy gól fog dönteni, akár a mi javunkra. Most fordítva történt, dolgozni kell tovább."

„Végre tíz alatt kaptunk gólt! A végére sikerült felkapaszkodnunk rájuk, de nehéz úgy meccset nyerni, hogy nem vezettünk egyszer sem, csak a legelején. Holnap hasonló mérkőzésre számítok a hollandok ellen is, szerintem akárcsak a mai, a holnapi ütközet is egyetlen találaton fog múlni. Ugyanakkor szeretném, hogy ne csak egyszer vezessünk egy meccsen, vagy ha mégis, akkor a végén, és azzal nyerjünk" - mondta határozottan a remek napot kifogó Vályi Vanda.
 
A Diapolo-kupa keretein belül az utánpótlás-válogatottak számára is rendeznek tornát: az 2. napon Magyarország U15-Olaszország U15 7-5 és Hollandia U16-Hollandia U15 8-10.
 
A belépés péntekre is ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött - ezen a linken tud jegyet igényelni!

Diapolo-kupa, nemzetközi női torna 
Magyarország-Olaszország 7-8 (1-2, 2-2, 1-2, 3-2)

Gólszerzők: Vályi 2, Gurisatti, Rybanska, Keszthelyi, Csabai, Leimeter, ill. Queirolo 2, Bianconi 2, Tabani, Avegno, Palmieri, Marletta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Magyarország Universiade-Hollandia 9-9 (2-2, 2-0, 3-5, 2-2)
Gólszerzők: Gerendás 2, Brezovszki, Hertzka, Gémes, Garda, Huszti, Kuna, Máté, ill. van de Kraats 2, Voorvelt 2, Megens, Sevenich, Keuning, Sleeking, Koopman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program 
2019. június 28., péntek 
Magyarország Universiade-Olaszország, 16:30 
Magyarország-Hollandia, 19:30 

Vízilabda hírek
Női válogatott