cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Diapolo-kupa: javuló játék, egygólos vereség

2019. június 27. 20:30

A Bíró Attila vezette női válogatott a rangos nemzetközi torna második napján Olaszországgal játszott, és nagy csatában 8-7-re kapott ki. Eközben az Universiade-csapatunk 9-9-et játszott Hollandiával.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Keszthelyi (akcióból, 1-0). Avegno (emberelőnyből, 1-1). Queirolo (emberelőnyből, 1-2).
                          
2. negyed: Csabai (emberelőnyből, 2-2). Tabani (emberelőnyből, 2-3). Marletta (emberelőnyből, 2-4). Gurisatti (ötméteresből, 3-4).
 
3. negyed: Queirolo (akcióból, 3-5). Vályi (akcióból, 4-5). Palmieri (emberelőnyből, 4-6). 
 
4. negyed: Rybanska (akcióból, 5-6). Gurisatti (akcióból, 6-6). Bianconi (emberelőnyből, 6-7). Leimeter (emberelőnyből, 7-7).  Bianconi (akcióból, 7-8).
MVLSZ_Diapolo_Kupa_noi_HUN_ITA_201906267MaD_002.jpg  
A Világliga Szuperdöntőjében ezüstérmes, az amerikaiakat a fináléban alaposan megszorító Olaszország ellen Bíró Attila élesben tesztelhette, hol is tartunk.
 
Nos, azt rögzíthetjük, védekezésben feltétlen előre lépett a társaság, a kapott gólok száma is ezt mutatja. Gangl Edina teljesítménye is nagyot javult, ez nem vitás, érezhető, a vb-re lesz majd igazán kihegyezve. Emberhátrányokat eleinte sebezhető volt a csapat, a nagyszünetig 6/5-ös mutatóig jutott Fabio Conti együttese, ám a folytatásban hatékonyabban mozgott a védelmi fal.
 
Ezen a partin az emberelőnyös megjátszást nevezhettük kritikusnak, sajnos rossz döntéseket hoztak a játékosok ezekben a helyzetekben, illetve a második negyed végén Palmieri Csabai Dórának eleresztett, és elnézett pofonja is ludas volt abban, hogy egy fórunk odalett.
 
Keszthelyi Rita góljával amúgy 1-0-ra vezettünk, ám utána rendre Olaszország állt jobban, és ugyan többször is lett volna esély egyenlíteni, ez rendre elmaradt. Egészen a záró etapig, amelyben Rybanksa Natasa és Gurisatti Gréta is akciógóllal jelentkezett, így 6-6 állt a táblán. Bianconi és Leimeter Dóra fórban emberelőnyből célzott pontosan, közte Gangl védett nagyokat, s végül másfél perccel a vége előtt a vezetésért támadtunk. Mi kapufáig jutottunk, átellenben Bianconi eszméletlen nagy gólt vágott, végül ezzel nyert a rivális. Baj nincs, a játék javul, és bizonyosak lehetünk, lesz még jobb is.
MVLSZ_Diapolo_Kupa_noi_HUN_ITA_201906267MaD_003.jpg  
Folytatás pénteken az Universiade-válogatott által kis híján legyőzött Hollandia ellen (9-9 lett a meccs, Gerendás Matilda két gólt is jegyzett!) 19:30-tól.
 
A Diapolo-kupa keretein belül az utánpótlás-válogatottak számára is rendeznek tornát: az 2. napon Magyarország U15-Olaszország U15 7-5 és Hollandia U16-Hollandia U15 8-10.
 
A belépés péntekre is ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött - ezen a linken tud jegyet igényelni!

Diapolo-kupa, nemzetközi női torna 
Magyarország-Olaszország 7-8 (1-2, 2-2, 1-2, 3-2)

Gólszerzők: Vályi 2, Gurisatti, Rybanska, Keszthelyi, Csabai, Leimeter, ill. Queirolo 2, Bianconi 2, Tabani, Avegno, Palmieri, Marletta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Magyarország Universiade-Hollandia 9-9 (2-2, 2-0, 3-5, 2-2)
Gólszerzők: Gerendás 2, Brezovszki, Hertzka, Gémes, Garda, Huszti, Kuna, Máté, ill. van de Kraats 2, Voorvelt 2, Megens, Sevenich, Keuning, Sleeking, Koopman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program 
2019. június 28., péntek 
Magyarország Universiade-Olaszország, 16:30 
Magyarország-Hollandia, 19:30 

Vízilabda hírek
Női válogatott
diapolo
Bíró Attila