cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Diapolo-kupa: „Minden győzelmet meg kell becsülni!"

2019. június 26. 22:05

Bíró Attila tanítványai sikerrel vették a hazai rendezésű, rangos nemzetközi torna első akadályát - a szövetségi kapitány elégedetten formálta szavait a találkozót követően. Csapata csütörtökön este az olimpiai ezüstérmes olasz nemzeti együttessel találkozik - a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mint arról beszámoltunk, a Bíró Attila vezette női válogatott a rangos nemzetközi torna első napján az Universiade-ra készülő csapatot 10-5-re győzte le. Csütörtökön az olimpiai ezüstérmes ellen játszik 19:30-tól, a belépés továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

„Minden győzelmet meg kell becsülni, ennek is örülünk. Nemcsak azért, mert magabiztosan nyertünk, hanem azért is, mert tudtuk, hogy ez lesz a meccs forgatókönyve, és jól tudtunk erre reagálni. Az egyetemi válogatott tét nélkül, úgymond gátlástalanul, minden mindegy alapon és helyenként jól is tudott játszani. Személy szerint örülök, hogy tudtam segíteni a felkészülésüket, és annak is örülök, hogy a védekezésünk rendben volt, azzal elégedett vagyok. Támadásban persze van még mit javítani. Nagyon durva és nagyon fárasztó volt a Világligát követő időszak, nemcsak a lányoknak, hanem a stábnak is, de úgy gondolom, ennek meglesz a gyümölcse. Sokat edzettünk, taktikailag, fizikálisan, minden szempontból, elméleti edzések is voltak, úgyhogy úgy gondolom, sínen vagyunk. Bízom benne, hogy ezt júliusban látni fogjuk" - bizakodott Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya.

„Nekem azok a meccsek tetszenek igazán, melyen nyerünk. Nyilván ezen a mérkőzésen nem a győzelem volt az elsődleges célunk, de ettől függetlenül mindig azért ugrunk medencébe. Volt a találkozónak olyan periódusa, amikor úgy tűnt, hogy ennél szorosabb is lehet az eredmény, és meccsben tudunk maradni. Elkövettünk azonban két-három olyan védekezésbeli hibát, melyek nem férnek bele. Hiányzik a centerjátékunk, ezt még jobban meg kell próbálnunk pótolni a mozgásos játékkal" - fogalmazott Mihók Attila, az Universiade-ra készülő csapat szakvezetője.

MVLSZ_DIAPOLO_20190626_MaD_005.jpg„Nem fontos, hogy hány gólt lőttem, az számít, hogy jól játsszunk, nyerjünk, én pedig segítsem a csapatot. Ha góllal, akkor góllal, ha védekezésben, akkor védekezésben, ha ki kell, hogy pontozódnom, akkor azzal. Elégedett vagyok a védekezéssel, a mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy négy-öt gólt kaphatunk. Szerencsére ezt sikerült abszolválnunk, bár a hátrányvédekezésben van még mit javítani, támadásban pedig bizonyos szituációkban lehetnénk türelmesebbek. Azon dolgozunk, hogy meccsről-meccsre kijavítsuk a hibáinkat, hiszen ez a lényege ennek a tornának. Mindemellett örülünk, hogy ilyen erős ellenfelekkel gyakorolhatunk, és mérethetjük meg magunkat a világbajnokság előtt, mint a holland, az olasz, vagy az Universiade-ra készülő válogatott" - mondta Csabai Dóra.

„Nagyon eltökélt vagyok, új céljaim vannak, melyet a szakvezetés és a lányok már a csatlakozásom előtt megfogalmaztak - ehhez próbálom hozzátenni az én részemet. Igyekszem vezére lenni a csapatnak! Ami a mai meccset illeti, voltak hibáink, de örülök, hogy ilyen erős ellenfelekkel tudunk készülni az Universiade-ra" - vélekedett Garda Krisztina

MVLSZ_DIAPOLO_20190626_MaD_008.jpg A Diapolo-kupa keretein belül az utánpótlás-válogatottak számára is rendeznek tornát: az 1. napon Magyarország U15-Hollandia U15 13-10 és Hollandia U16-Olaszország U15 8-7.
 
A belépés csütörtökre és péntekre is ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött - ezen a linken tud jegyet igényelni!
 
Diapolo-kupa, nemzetközi női torna 
Magyarország-Magyarország Universiade 10-5 (3-1, 2-1, 2-2, 3-1)

Gólszerzők: Keszthelyi 3, Csabai 2, Horváth B., Gyöngyössy, Illés, Gurisatti, Szilágyi, ill. Garda 3, Brezovszki, Máté
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Hollandia-Olaszország 10-8

További program 
2019. június 27., csütörtök 
Magyarország Universiade-Hollandia, 16:30 
Magyarország-Olaszország, 19:30 
2019. június 28., péntek 
Magyarország Universiade-Olaszország, 16:30 
Magyarország-Hollandia, 19:30

Vízilabda hírek
Női válogatott