cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Diapolo-kupa: kiváló felmérő a vb előtt!

2019. június 25. 14:00

A Bíró Attila irányította válogatott szerdától péntekig az Universiade-válogatott, Olaszország és Hollandia ellen játszik a Hajós-uszodában. A belépés ingyenes, csak regisztrálni kell!

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint jó erőfelmérő lesz a csapat számára a júliusi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a szerdán kezdődő margitszigeti Diapolo-kupa, amelyen az Európa-bajnok holland és az olimpiai ezüstérmes olasz csapat mellett a magyar Universiade-válogatott is medencébe ugrik.

A Világliga budapesti Szuperdöntője után nem volt könnyű edzeni, nagyon eklektikus vízilabdát játszottunk ott, amikor elöl működött a játékunk, akkor hátul nem sikerült a védekezés. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk” – utalt vissza a sajtótájékoztatón Bíró Attila a Duna Arénában rendezett eseményre, ahol a magyarok végül a hatodik helyen végeztek. „Ez most egy nagyon jó erőfelmérő lesz, hiszen a világ élvonalába tartozó csapatok ellen játszhatunk” – tette hozzá a szakember, aki megjegyezte, több sérüléssel is meg kellett küzdeniük a közelmúltban.

MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_009.jpgA játékosok közül Leimeter Dóra hangsúlyozta, visszanézték a világliga-mérkőzéseket és sokat tanultak belőlük. „Kezd már oldódni a hangulat, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy egyre jobb fizikai állapotba kerülünk. Jó lesz ez a három mérkőzés arra, hogy lássuk, min kell változtatni.”
MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_012.jpg

Csabai Dóra elmondta, nagyon fontos a torna a felkészülés szempontjából, ugyanakkor a lelküknek is jót tenne egy-két győzelem. „Az önbizalmunk nincs éppen a csúcson, de azon leszünk, hogy visszaszerezzük.”

MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_013.jpgKovács Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megjegyezte, kiemelten kezelik a női válogatottat, éppen ezért igyekeznek minél több világversenyt, nemzetközi tornát rendezni, ezzel elősegítve az olimpiai kvótaszerzést.

MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_001.jpg A szövetség alelnöki posztjára nemrég megválasztott Madaras Norbert arról beszélt, hogy a viadalon résztvevő Universiade-válogatottnak is nagy lehetőség ez a torna: „Nagyon jó, hogy ilyen erős csapatok ellen játszhatnak, és még ha meg is van a kockázata a gyengébb szereplésnek, így lehet fejlődni és tanulni.” Hozzátette, a jövő szempontjából is fontos, hogy a nápolyi Universiadére ilyen kvalitású együttesekkel készülhetnek, hiszen komoly nemzetközi tapasztalatot gyűjthetnek a játékosok.

MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_006.jpgA névadó Diapolo képviselője, Köteles Erika elmondta, hogy a cég hat éve öltözteti mind a férfi-, mind a női válogatottat, és örömmel álltak a nyári nemzetközi torna mögé, mint névszponzor.

MVLSZ_DIAPOLO_KUPA_Sajtotajekoztato_20190625_Madar_David_007.jpg A belépés ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött - ezen a linken tud jegyet igényelni!
 
Diapolo-kupa, nemzetközi női torna
A program
2019. június 26., szerda

Hollandia-Olaszország, 16:30
Magyarország-Magyarország Universiade, 19:30
2019. június 27., csütörtök
Magyarország Universiade-Hollandia, 16:30
Magyarország-Olaszország, 19:30
2019. június 28., péntek
Magyarország Universiade-Olaszország, 16:30
Magyarország-Hollandia, 19:30

Vízilabda hírek
Női válogatott
diapolo
BENU