cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfi Világliga Szuperdöntő: holnap Kanada következik

2019. június 21. 22:00

Férfiválogatottunk a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntő első csoportmérkőzése után szombaton délelőtt újra összecsap Kanada nemzeti együttesével, ezúttal az ötödik helyért. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Miként arról korábban beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk a Férfi Világliga Szuperfináléjának negyeddöntőjében 10-10-es döntetlen után, büntetőkkel maradt alul Ausztráliával szemben. Elvis Fatovic együttese így az elődöntőben, Märcz Tamás legénysége pedig az ötödik helyért folytathatja a belgrádi küzdelmeket. A meterológiai okok miatt délelőtt 10 órakor kezdődő, Kanada elleni összecsapást az M4 Sport közvetíti.

„Úgy érzem sikerült jól felépítenünk a játékunkat, a mérkőzés elején extrém volt a védelem, tisztán és pontosan védekeztünk, rengeteget blokkoltunk és elől is jól konkretizáltuk a helyzeteinket. Ahogy ment előre a meccs, és egyre nagyobb lett a különbség a javunkra, kicsit könnyebben kapta ellenfelünk a kiállításokat és egyre inkább a nyakunkra jöttek. A negyedik negyedben is volt lehetőségünk magunk mögött tartanunk ellenfelünket, hiszen kettővel is vezettünk, de elől a jó helyzeteinket elhibáztuk, hátul pedig egyre több hiba csúszott a védelembe. Felesleges kiállításokat követtek el a játékosaink , illetve a blokkok is elmaradtak, valószínűleg az is közrejátszott, hogy nem nagyon tudtam már cserélni, hiszen négy fontos játékosunk is kipontozódott. Ez most nem sikerült, de ott voltunk a végéig, nem kaptunk ki rendes játékidőben, és megvolt a lehetőségünk arra, hogy büntetőkkel nyerjünk. Sajnos nem sikerült kiharcolnunk, hogy holnap a hazai közönség előtt játszó szerbekkel csapjunk össze az elődöntőben, pedig nagyon szerettük volna. Egy rossz kezdés után elkezdtünk felfelé ívelni, majd az ötödik napon visszatérünk a kezdetekhez, és újra megmérkőzhetünk Kanadával. Úgy gondolom, hogy valamennyi játékosom rendkívül motiváltan fog harcba szállni, szeretnénk bebizonyítani, hogy az csupán egy kisiklás volt" - bizakodott Märcz Tamás, szövetségi kapitány.

„Nekünk bármilyen meccsen nagy siker legyőzni Magyarországot, legyen az barátságos mérkőzés vagy világverseny. Csak kevés helyen változtunk a berlini világkupa óta, akkor kétszer is kikaptunk a magyaroktól. Most sem indult jól a találkozó, az első két negyed a torna legrosszabb két negyede volt, de örülök, hogy a meccs második részében nagyot javultunk" - vélekedett Elvis Fatovic, Ausztrália szövetségi kapitánya. 
MVLSZ_VL_Ferfi_HUN_AUS_20190621_MaD_032.jpg 
„Álomszerűen kezdtünk, az első félidőt 5-1-re hoztuk. A második félidőben felkapaszkodtak, de nem éreztem, hogy ebből még baj lehet. A végére talán egy kicsit elfáradtunk, és el is fogytunk - míg mi megharcoltunk minden egyes ítéletért, addig ellenfelünk nagyon könnyen kapta a fórokat, aminek az lett a vége, hogy többen kipontozódtak. Ez lehet az oka, hogy döntetlen lett a vége, az ötméterespárbajt pedig sajnos elveszítettük. Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet, és ezért mindent meg is fogunk tenni" - fogalmazott elszántan Jansik Dávid.
 
Gór-Nagy Miklós ekképpen összegzett: „Jól indult a mérkőzés, nagyon jól kezdtünk, és végig remekül játszottunk, a végére azonban elfogytunk, számszerűen is, és fejben is. A lebonyolítás miatt egyetlen fontos meccs van – ez volt az. Nagyon büszke vagyok a társaságra, mindent megtettünk, az pedig, hogy ez a csapat ötméteresekkel maradt csak alul egy nagyon komplett Ausztráliával szemben, véleményem szerint jó eredmény, és nem utolsósorban figyelemreméltó. Holnap azzal a Kanadával találkozunk, akitől az első napon kikaptunk, a motiváció tehát adott, hiszen igen dühösek vagyunk saját magunkra amiatt a meccs miatt, és természetesen rájuk is!"
 
A nemzetközi szövetség (FINA) vízilabda technikai bizottsága (TWCP) rögtön a mérkőzés után, a helyszínen kielemezte az ausztrálok elleni, negyeddöntős felvételeket, és úgy állapította meg, hogy a magyar válogatott hálóőre, Kardos Gergely a negyedik negyedben brutalitást követett el - az ellenfél játékosa vérző fejjel hagyta el a medencét. Mindez pedig azt jelenti, hogy a játékosnak ki kell hagynia a szombati és a vasárnapi helyosztó mérkőzéseket, vagyis Bisztritsányi Dávid őrizheti a magyar portát, és a magyar válogatott következő három tétmérkőzésén csak 12 játékos szerepelhet, ami érinti a dél-koreai világbajnokság első fordulóját is.

Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Negyeddöntő

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 10-10 (2-1, 3-0, 2-4, 3-5) - ötméteresekkel 5-6
Vezette: Margeta (szlovén), Peris (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Kardos - Gór-Nagy 1, Kállay, Várnai, Pásztor 2, Német, Jansik D. 2, Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

AUSZTRÁLIA: Dennerley - Campbell 3, G. Ford, Kayes 1, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, Ford A. 1, Putt 1, Howden 1, Edwards 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

A teljes jegyzőkönyv: itt
 
További eredmények
Japán-Horvátország 14-20
Spanyolország-Kazahsztán 19-10
Kanada-Szerbia 5-20
 
További program 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért
Magyarország-Kanada, 10:00 – tv: M4 Sport
Japán-Kazasztán, 11:45 
Elődöntő
Ausztrália-Szerbia, 15:00
Horvátország-Spanyolország, 16:45 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 10:00 
Az 5. helyért, 11:45 
A 3. helyért, 15:00 
Döntő, 16:45
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott